Сготвено с любов!

декември 15, 2017

 Здравейте,Прекрасни!
 Тъй като сега е сезона на топлите и вкусни ястия,днес реших да си поговорим за готвенето.
 Обичам да готвя само когато съм в настроение,защото тогава ястията стават най-хубави и някак си придават и любовта,с която са сготвени.
В дните,когато нямам желание за дълго размотаване около котлоните,залагам на салатите и аламинутите.
Но когато имам по-вече свободно време отделям не малка част от енергията си за ястията,които приготвям,като крайният резултат винаги  е те да са вкусни и запомнящи се.
За едно такова ястие,ще ви разкажа в следващите редове.


Гювеч
Необходими продукти:
Глава лук
Морков
Чушка
Два,Три Картофа
Буркан домашен гювеч или микс от замразени зеленчуци.
месо(свинско или пилешко по-желание),като може и да се пропусне.
Зеленчуков булъон
маги подправка
кисело мляко две лъжички и две цели сурови чйца
сол,черен и червен пипер.

Начин на приготвяне
Запържвате лука и месото за около десетина минути в тиган,след което го поставяте в огнеопорна тенджера или гювеч.
Добавяте червен пипер,малко мазнина,маги подправката,булъона ,морковите и картофите и го поставяте във фурната докато картофите омекнат.
Това става след около половин час някъде.
След като картофите са омекнали прибавяте гювеча или замразените зеленчуци(като тук може да има патладжан,грах,бамя,домати,брюкселско зеле) и оставяте във фурната за още около 40мин,докато зеленчуците са вече готови.
Преди да извадите ястието от фурната в отделен съд разбивате млякото и яйцата и заливате ястието,след което оставяте за още около 5 мин.
Бон апети!
Надявам се да съм била полезна!
Целувки!
До скоро!

You Might Also Like

0 Comments