Универсални книги за подарък!

декември 20, 2019

Здравейте,приятели!
Коледа чука на вратата ни и остават буквално броени дни до най-чаканият ден през годината.
И ако все още се чудите,какъв подарък да изберете за любимите хора,то днес ще се опитам да ви дам няколко идеи,с които няма да сбъркате,а това са именно книгите.

Ще се опитам да подредя книгите по категории,за да ви е по лесно,макар да не съм сигурна дали ще се получи.

Романтични книги
Едва ли ще има човек или жена която няма да остане щастлив от такъв подарък,особенно ако това е романтична книга.
Ето и моите предложения в тази категория.
Крадецът на целувки-Л.Дж.Шейн



Историята 
 

Казват, че първата целувка трябва да се заслужи.
Дявол със скрито зад маска лице открадна моята първа целувка под черното чикагско небе.
Казват, че са свещени обетите, които даваме в сватбения си ден.
Не бяхме излезли от църквата, а моите вече бяха престъпени.
Казват, че сърцето може да бие само за един мъж.
Моето беше разкъсано на две и кървеше за двама съперници, които се бореха за него до самия нерадостен край.
Обещана бях на Анджело Бандини – моята единствена любов и наследник на едно от най-могъщите семейства в Чикаго.
От любимия ми ме отне сенатор Улф Кийтън, който изнуди баща ми със собствените му грехове, за да ме направи насила своя съпруга. И после започна война на живот и смърт с него. Аз бях заложник и разменна монета.
Казват, че всички велики любовни истории имат щастлив край.
Аз, Франческа Роси, бях принудена да залича своята и да я напиша отново до последната ѝ глава.
Красиво изкупление- Джейми Макгуайър

 Историята
Гepoинятa в тaзи иcтopия e нaпълнo oтдaдeнa нa cвoятa paбoтa, Лийз Линди, кaктo e нeйнoтo имe e aгeнт във ФБP. Tя нacкopo e paзвилa гoдeж, кoeтo вce пoвeчe зacилвa жeлaниeтo и зa пoвишeниe в cлyжбaтa, eтo зaщo ce пpeмecтвa oт Чикaгo в oфиca в Caн Диeгo. Taм, Джeйми Maкгyaйъp ни cpeщa и c Toмac Maдoкc, cпeциaлeн aгeнт c apoгaнтнo и бeзcкpyпyлнo пoвeдeниe, кoйтo нe пpoщaвa нa никoгo. Toй e eдин oт нaй-дoбpитe във фeдepaлнoтo бюpo и мoжe дa paзpeши вce тeжък cлyчaй.
Ceгa в "Kpacивo изкyплeниe", близък дo Toмac Maдoкc чoвeк щe бъдe в oпacнocт и мaкap във вpeмeтo, тoй дa e cпacявaл cтoтици жepтви, в тoзи мoмeнт ce пoчyвcтвaл нaпълнo бeзcилeн. Tpaвиc, пo-мaлкият мy бpaт e нa път дa пoпaднe в зaтвopa зapaди cтoтици зaгинaли cлeд избyxнaл пoжap. Meдиитe вce пoвeчe шyмят oкoлo възмoжнa тeжкa пpиcъдa, a Tpaвиc виждa eдинcтвeнoтo cи cпaceниe в нeoбичaйнитe мy oтнoшeния c мaфиятa.
Toмac cклoнявa дa вepбyвa бpaт cи зa aгeнт във Фeдepaлнoтo бюpo. Лийз e дpъзкa и yпopитa и пocтeпeннo ce cближaвa c Toмac, дopи ycпявa дa cмeкчи тeжкия мy нpaв, кoeтo e пpeвpъщa в пepфeктния мy пpидpyжитeл нa cвaтбaтa нa Tpaвиc.

Оцеляване-Мия Шеридън



 Историята
Kогато планинската водачка Харпър Уорд е повикана в офиса на шерифа на малкия град Хелена Спрингс, Монтана, за да помогне при един случай на двойно убийство, тя е шокирана да открие, че единственият заподозрян в разследването е мъж, описан като дивак.
Но колкото повече младата жена наблюдава мъжа, познат само като Лукас, върху монитора в стаята за разпити, толкова повече е заинтригувана. Той действително прилича на първобитен човек с облеклото, съшито от животински кожи, но Харпър вижда в очите му интелигентност, долавя чувствителност в изражението му. Кой е той? И как е възможно да е живял съвсем сам в дивата гора от малко дете?
Колкото повече тайни излизат наяве, толкова повече Харпър се оказва замесена в нещо голямо и ужасяващо. А в центъра на всичко това е Лукас. Но кой наистина е той: Просто дивак, какъвто изглежда? Хладнокръвен убиец? Невинна жертва? Или смущаваща смесица от трите?
Самоусъвършенстване 
Това е по специфична категория,която е за тези ваши приятели,които се интересуват от самоусъвършенстване или психология.

Как да постигнем целите си-Браян Трейси

 Защо едни преуспяват, а други остават само с мечтите си за по-добър живот? Брайън Трейси уверено заявява, че пътят до успеха е вече известен. Милиони хора по света са започнали от нулата и са достигнали върха. Ако и вие искате да преуспеете, ако се стремите към богатство и личностно израстване, тази книга е за вас. Брайън Трейси ще ви покаже най-необходимите ви двадесет и един принципа, за да превърнете мечтите си в реалност. Неговата проста и ефективна система е довела повече от един милион души до върховете на успеха. Възползвайте се от нея и ще можете да постигнете всичко, което пожелаете, колкото и неизпълнимо да ви изглежда.
Успехът е цел, а всичко останало е второстепенно! Ето я сърцевината на тази система. С нея ще придобиете умението да формулирате целите си и да съставяте планове за тяхното постигане - истинския залог за вашия успех. Ще се научите да определяте своите силни страни и приоритети. Но най-важното - ще се въоръжите с оръжие, с което ще бъдете победители до края на живота си.
Атомни навици-Джеймс Клиър 
„Атомни навици“ предлага доказана стратегия за успех. Независимо дали сте лидер, който иска най-доброто за екипа си, атлет, който се готви за състезание, или просто човек, който не може да откаже цигарите, да свали някой килограм или да намали стреса в живота си – тази книга ще ви помогне да постигнете целите си стъпка по стъпка.
Джеймс Клиър, един от водещите експерти по изграждане на навици, разказва как удивителните постижения всъщност са резултат от дребни на пръв поглед, но значими промени в поведението ни.
Въртите се в омагьосан кръг от вредни навици? Проблемът не е у вас. Проблемът е в системата, която използвате. Често лошите навици биват повтаряни отново и отново. Не защото не искаме да се променим, а защото ни липсва правилен подход. „Атомни навици“ дава отговор на въпроса как да променим поведението си, така че да се отърсим от нежеланите привички и да запазим онези, които допринасят за доброто ни физическо и емоционално здраве.
Антъни Робинс-Неограничена власт или изкуството да владеем себе си 


 На всички мечтаещи за нещо по-добро "Неограничена власт" ще покаже как да постигнат живота с изключителните качества, които желаят и заслужават, и как да ръководят своя личен и професионален живот. Чрез своите книги, касети и семинари Антъни Робинс е доказал на милиони хора, че като овладеят енергията на ума си, могат да направят, да имат, да постигнат и да създадат всичко, което желаят в живота си. Той показа на президенти, крале, на олимпийски шампиони и професионални спортисти, на филмови звезди и на деца как да постигат успех.
 "Неограничена власт" е книга за революционно преобразяване на съзнанието. Тя ще ви покаже стъпка по стъпка как да реализирате върхови постижения, като придобиете емоционална и финансова свобода, като постигнете самоувереност и умението да предвождате другите, спечелвайки тяхното сътрудничество. Тя ще ви даде познанията и смелостта да преобразите самите себе си и своя свят. "Неограничена власт" е наръчник за върхови постижения в една епоха, изпълнена с предизвикателства.
Антъни Робинс-Събудете великана в себе си.
 Естествено продължение на бестселъра Неограничена власт, в новото вдъхновение, което поднася на читателите, Робинс настойчиво пита:
Отговаряте ли за живота си, или позволявате на някого или на нещо да държи юздите?
И още по-настойчиво и убедено призовава:
 Спрете да се движите като свободни електрони!
 Поемете незабавен контрол върху своята психическа, емоционална, физическа и финансова съдба!
 Събудете се и извадете уникалните си качества на светло!
Безспорният майстор, овладял магията на властта над ума и превърнал се в един от водещите в света експерти в науката за върховите постижения, Антъни Робинс за пореден път зарежда със заразителен ентусиазъм и страстно, красноречиво и умело ни повежда по пътя към необятните дълбини на човешките възможности.
Разбирането му за дремещия могъщ потенциал на необикновените вътрешни ресурси, заложени у всеки един от нас, извежда убеждението му за величие и неповторимост до наука за личните постижения.
Да! Можем да направим, да имаме, да постигнем и да създадем всичко, което поискаме!
И ни поднася на готово, стъпка по стъпка, най-ефективните стратегии и техники за овладяване на мислите, емоциите, тялото – живота ни, за да се превърнем във високоефективни хора. Преподава ни пространно, търпеливо и разбираемо фундаменталните уроци на самоусъвършенстването, които ще ни позволят да открием истинската си цел, да поемем кормилото на живота си и да впрегнем силите, оформящи съдбата ни.
Но най-ценното, което ни завещава Антъни Робинс със Събуди великана в себе си, е издигането до върховни висоти на прозрението, че истинският успех се корени в култивирането на трайни ценности, отвеждащи до разбирането, състраданието и всеотдайността към ближния: Само онези, които познават силата на искрения и безкористен принос, могат да преживеят най-съкровената радост в живота: чувството на истинско удовлетворение.
А един от класиците на съвременната българска литература Веселин Ханчев в стихотворението си Посвещение го е казал малко по-поетично: За да останеш, за да си потребен, за да те има и след теб дори…
Коледни предложения
На пет стъпки от теб-Рейчъл Липиконт,Мики Лоутрин,Тобас Яконис


Историята
Стела Грант спазва стриктно всички правила, особено когато става дума за лекарски предписания. През по-голямата част от живота си тя е принудена да посещава редовно болница заради заболяване на белите ѝ дробове. И е твърдо решена да страни от всеки, който може да я зарази и така да осуети шансовете ѝ за трансплантация на нови бели дробове. Дистанция от шест стъпки. Без изключения.Уил Нюман е почти на осемнайсет и единственото нещо, върху което иска да има контрол, е възможността да откаже посещенията си в болница. Той не се интересува от лечението си и от новото експериментално лекарство. Скоро ще стане пълнолетен и ще може да види света не само от прозорците на болниците, в които е бил.
Уил е точно това, от което Стела трябва да се пази. Един негов дъх и тя може да се прости с мястото си в списъка с чакащи за трансплантация. И ето че безопасността, която шестте стъпки трябва да ѝ осигурят, се усеща и от двамата като наказание.
Какво би се случило, ако нарушат съвсем леко правилата? Може ли пет стъпки един от друг да бъдат толкова опасни, ако ще предпазят сърцата им от разбиване?
Огън  на леда-Мариана Запата
Историята 
 Джасмин е на двайсет и шест години и времето ѝ като професионална състезателка по фигурно пързаляне изтича. След безброй счупени кости, нарушени обещания и огромни жертви в името на спорта, тя все още не е постигнала мечтата си – да покори върха.
Но тогава получава предложение, което се случва веднъж в живота. За голяма нейна изненада то идва от арогантния идиот, с когото е в тиха война през последните десет години. Иван Луков е неин съперник на леда и извън него, но да бъде негова партньорка през следващата една година, може да се окаже последната ѝ възможност да сбъдне мечтата си.
Докато двамата се учат да бъдат партньори на леда и си разменят хапливи коментари, Иван разкрива непозната страна от характера си. И на Джасмин може да ѝ се наложи да преосмисли всичко, в което е вярвала...
Включително отношението си към Иван Луков.

Коледни пожелания и бисквитени целувки-Джени Хийл



Историята
Аби е самотна майка, която обича семейството си повече от всичко на света. Помага на близките си и се е посветила на отглеждането на десетгодишния си син Макс. Работи на две места, за да ги издържа, и оставя мечтата си да стане интериорен дизайнер на заден план. Неочаквано една приятелка предлага на Аби малка поръчка за декоратор и тя не се колебае да поеме задачата. Колко ли трудна може да е тя?
Ник Синклер иска да украси имението си, преди семейството му да пристигне за коледните празници, като парите не са проблем. Единственото му условие е да не го разсейват в работата му – дори и по Коледа.
Аби пристига в огромното имение с предчувствие, че се е нагърбила с непосилна задача. Къщата е почти празна, нуждае се от много повече от една коледна украса. А след като се запознава с мрачния и вечно зает Ник, тя разбира, че наистина е загазила...
 Оше няколко бонус идеи
Малък наръчник по хюга-Майк Викинг



Датчаните оглавяват повечето класации за най-щастливите хора в света. Една от причините за това е хюга.
Хюга се нарича всичко – от „изкуството да създаваш атмосфера на интимност“, „комфорт за душата“ и „липсата на дразнители“ до „да изпитваш удоволствие от наличието на успокояващи неща“, „споделени моменти на уют“ и „да пиеш какао на светлината на свещи“.
В моментите на хюга ни изпълва спокойствие и сигурност и можем да бъдем себе си. Усещаме хюга, когато се сгушим на дивана с любимия човек, когато споделяме вкусна храна с най-близките си приятели или просто когато в ясното утро през прозореца струи идеалната светлина.
Майк Викинг е най-подходящият наставник по хюга не само защото е датчанин, а и защото е изпълнителен директор на Института за изследване на щастието в Копенхаген. След години проучване на причините за личната удовлетвореност от жи вота той разкрива разковничето за щастлив живот на датчаните.
 Така го правят датчаните-Хелън Ръсел 


 Истинската Дания в забавен и детайлен разказ от първо лице
Когато пред журналистката Хелън Ръсел се открива възможност да живее една година в Дания, тя веднага започва да проучва малката скандинавска държава. Представата й за мрачно и студено място е разбита и тя се впуска в щателно и задълбочено изследване, което обхваща всички сфери на живота в Дания.
Със страхотно чувство за хумор Хелън ни въвлича в датската култура, но и в личната си, изпълнена с емоционални моменти история, която завършва с най-неочакван, но силно желан резултат.
От грижата за децата, образованието, храната и интериорния дизайн, данъците, сексизма и странното влечение към изгаряне на вещици, "Така го правят датчаните" е забавно и трогателно пътешествие, което ни припомня, че тайната на щастието обикновено се крие в простите неща. И че все пак датчаните не винаги го правят по-добре...
Която и книга да изберете за подарък,няма да сбъркате с избора си,защото няма нищо по-хубаво от това да подарим знание и приятни моменти на любимите ни хора.
Благодаря,че ме четете!
Ако искате да ме подкрепите може да ме последват в социалните мрежи:
 Facebook:https://www.facebook.com/inspirationbyivablog/
 Instagram:https://www.instagram.com/inspirationbyivablog/



You Might Also Like

0 Comments