Малкото Кафене в Копенхаген.Ревю.

март 29, 2020

Здравейте,приятели!
Радвам се,че повечето книги до които се докоснах тази година се оказаха наистина много добри и не ме разочароваха.
Такава е и днешната книга,за която ще си поговорим,а именно Малкото Кафене в Копенхаген от Джули Каплин.



          Малкото Кафене в Копенхаген



Автор:Джули Каплин
Жанр:Чиклит;Романтика
Издателство:Софтпрес
Страници:360
Година на издаване;2019
*Формат:Електронен

Ако все още не сте чели Малък наръчник за хюга и не знаете какво представлява,то не е проблем,защото книжката Малкото Кафене в Копенхаген до голяма степен ни показва какво всъщност е хюга и как живеят най-щастливата нация в света-датчаните.
Историята
Кейт Синклеър има прекрасна работа в Лондон,обещаваща кариера и живот,за който се е борила години наред,за да постигне това,което има в този момент.Всичко това обаче е една въздушна кула,която само за един миг е на път да се срути.Животът и се преобръща с главата надолу,когато Кейт разбира,че приятелят и Джош е действал зад гърба и,като е откраднал така желаното повишение.
Но както се казва"Когато една врата се затваря,друга се отваря".
Така става и при Кейт,когато неочаквано получава предложение за нов проект,от клиент,пристигащ от Дания,който е  готов да отвори магазин за мебели в Лондон,при условие,че покаже на няколко журналисти,какво действително е хюга и как живеят датчаните.
Кейт приема присърце тази задача,където заедно с 6 журналисти заминава за Копенхаген,не осъзнавайки как само за 5 дни животът и ще се преобърне в посока за която дори не е очаквала,че ще и се случи.


Моето Мнение
Малкото Кафене в Копенхаген е книга,която ти създава чувство на уют,топлина и любов.
Действието на историята в книгата се развива между Англия и Дания.
В книгата авторката ни запознава с живота на датчаните и тяхната философия за хюга.
Но това е само една малка част,от това което можеш да научиш от книгата.
Радвам се за решението на авторката да предостави на читателите си информация за част от забележителностите на Копенхаген.Дори на моменти това ми идваше в по-вече.
Въпреки всичко от книгата можеш да почерпиш идеи за забележителности,ако решите да посетите Копенхаген,а повярвайте ми след като прочетете книгата със сигурност ще ви се прииска.
Друго,което ми хареса в замисъла на авторката,е че освен стандартната любовна история,тя се е опитала да преплете и историите на второстепенните герои.В този случай на останалите журналисти.По мое мнение се е справила много добре.
Освен журналистите в историята има още един много важен герой-Ева,майката на Ларс-датчанина предприемач,заради който се осъществява тази екскурзия.
Ева е образ,който ми стана изключително любим,заради своята майчина загриженост,която показваше през цялото време на нашите герои.Проницателна,мила и любвеобилна Ева виждаше отвъд нашите герои и това до голяма степен се дължеше именно на живота,който хората водят в Дания.
Там където хората са по-спокойни,не бързащи за никъде радващи се на живота във всичките му форми.
Любовната история в романа е между Кейт главната ни героиня и Бен един от журналистите,принуден да дойде на това приключение не по негова воля.Тяхната среща обаче се осъществява много преди това пътуване на един прием,където двамата се натъкват един на друг,не знаейки кой с какво се занимава,но усещайки едновременно магнетично и неудържимо привличане.Двамата не стигат по далеко от един обикновен разговор наситен с много неизказани обещания и страст,но поради едни или други обстоятелства двамата се разделят без да разберат дори имената си.Няколко дни по-късно на летището в Лондон,изненадата им е по-вече  от голяма,разбирайки,че са принудени да прекарат следващите пет дена в Копенхаген.
Колкото по-вече време са заедно,толкова по-вече неща разбират един за друг.
Малкото Кафене в Копенхаген е прекрасно не типично,леко и уютно четиво,което ще ти донесе много топлина и добро настроение.
Заслужава ли си да я прочетете?
Да.Книгата ще ви разсее и ще ви накара да мечтаете.Да мечтаете да пътувате,да усетите духа на хюга и да се докоснете до начина на живот на датчаните.Ще ви накара да се "влюбите в живота" и да се научите да се наслаждавате на малките "радости",такива каквито са,носейки ви наслада не само за сетивата,но и за душата.
Благодаря,че ме четете!
 Ако искате да ме подкрепите може да ме последват в социалните мрежи:
 Facebook:https://www.facebook.com/inspirationbyivablog/
 Instagram:https://www.instagram.com/inspirationbyivablog/

You Might Also Like

0 Comments