Какво да правим по време на карантина?

март 18, 2020

Здравейте,приятели!
Човечеството е изправено пред глобалната заплаха наречена Коронавирус,а последните събития ни показаха,че е време да се спрем.Да се спрем и да послушаме посланието на Вселената,която иска своята почивка.Да се спрем и да започнем да бъдем по-отговорни към нашият живот и този на близките ни хора.
Да спрем за малко забързаното си ежедневие,за да обърнем по-вече внимание на себе си и нашите близки.
И в този ред на мисли в период на карантина имам някои идеи,с които може да прекарате страхотно време.

Четете книги
Сега е момента,в който може да прочетете всички онези книги,които сте си набелязали или всички онези дебели книги,които все отлагате.А защо не и да препрочетете някоя любима книга.Изборът е изцяло ваш.


Открийте някое ново хоби.Бъдете креативни.
Стоенето в къщи предразполага за отделяне на по-вече време за себе си,което може да използвате за ваше любимо хоби или ако нямате такова,да експериментирате,като пробвате нови неща,за които до сега сте нямали време.
Може да пробвате различни неща като;шиене на гоблени,плетене,готвене до оцветяване на анти стрес книга.Избор винаги има стига да развихрете въображението си и да бъдете креативни.

Обучение и придобиване на нови знания.
Сега е момента,в който да инвестирате в себе си,за да придобиете нови знания,като започнете онлайн курс без значение на каква тема е той.Новите знания винаги са от полза,особено в сферата,от която се интересувате.
Почистване и дезинфекция на дома.
Да за някои е досадно задължение,но в условия на карантина хигиената е от особена важност.
Това е идеалното време,в което да изчистете основно вашият дом,да го дезинфекцирате и подредите така както винаги сте искали.
Повярвай те ми няма нищо по-хубаво от чист и подреден дом.
Спорт в домашни условия
Ако сте любители на спорта и фитнеса,а в момента той със сигурност не може да се практикува,то тренировките в къщи са чудесна алтернатива.Така ще държите във форма вашето тяло и ще изразходвате негативната енергия в комфорта на вашият дом.
Развлекателни игри и семейни забавления
Ако имате малки деца,а и не само,то настолните игри са едно много добро решение за прекарване на повече време заедно.Така вие ще се сплотите по-вече,а и определено времето ще мине неусетно в игри и забавление.
И не на последно място искам да ви призова да бъдете отговорни,като си останете в къщи.
Така ще предпазите не само вас,но и околните.
Не подценявайте сериозността на положението!
Пазете се и бъдете здрави!
Благодаря,че ме четете!
Ако искате да ме подкрепите може да ме последват в социалните мрежи:
 Facebook:https://www.facebook.com/inspirationbyivablog/
 Instagram:https://www.instagram.com/inspirationbyivablog/


You Might Also Like

0 Comments