Как да изберем парфюм?

март 17, 2017

Здравейте,Прекрасни!
Незнам за вас,но аз винаги съм имала проблем при избора на парфюм.
Почти никога не мога да си харесам такъв,който да ме накара да се връщам към него отново и отново...
Затова най-накрая намерих време да седна и да прочета малко по-вече, по-темата,с надеждата в бъдеще изборът ми на парфюм да бъде точно такъв какъвто си го представям.

Първо преди да се втурнем към магазините в желанието да се сдобием с парфюма-мечта е добре да изясним няколко неща,като най-важното е:"Колко пари сме готови да вложим за покупката на такъв вид продукт?"
Добре е да знаем,че парфюма е луксозна стока и неговата цена може да варира силно в зависимост между различните продукти и марки.

Как се определя цената на един парфюм?
До голяма степен цената на бутилка парфюм се определя от страната,в която се продава.
Все пак не може да очакваме цената на парфюм "Chanel No.5" например в Щатите и тук в България да бъде една и съща.Това няма как да стане поради простата причина,че стандарта на живот в двете страни е коренно различен.
Друг фактор за определяне на цената на парфюмите са: "Кога те са излезли на пазара?","Какви аромати са актуални?"и "В кои магазини се предлагат?"
Когато си закупуваме парфюм трябва да отчетем не само икономическите,но и психологическите фактори.Защото при повечето потребители",като и аз съм в това число,високата цена на даден парфюм е показател за качество".
От тук идва и ценовите стратегии на фирмите,при определяне цената на даден парфюм.
Продължителност и аромат при избора на парфюм?
Едно от най-важните характеристики при избора на парфюм са неговия аромат и дълготрайност.
Парфюмите имат различни имена в зависимост от тяхната продължителна мощност. Обикновено,   най-скъпите парфюми са тези, които траят най-дълго, докато по-евтини парфюми не са толкова издръжливи.
Това е и причината да различаваме одеколон  от тоалетна вода и парфюм. Одеколон има най-ниската концентрация на  аромат, с продължителност около два часа.Съставът му е 3-5% масло в смес от вода и алкохол.
Тоалетната вода е малко по-концентриран вид парфюм,с продължителност до три,четири часа.
Парфюмът има най-висока концентрация на масло и най-голяма дълготрайност около 3-4 часа.
Парфюмите обикновено се разделят на четири  основни аромата.
Флорални  или  Сладки парфюми,които миришат на прясно отрязани цветя.Като основни аромати използвани в тези парфюми са:лавандула, карамфил и портокалов цвят
Флоралните парфюми са най-популярните парфюми за жени, защото техния аромат е сладък и женствен.
Плодови парфюми миришат на плодове, особено цитрусови плодове.Основани съставки са:портокал, грейпфрут и нар, кайсии, ябълки или праскова.По принцип тези аромати са светли и освежаващи.
Ориенталски / Пикантни парфюми вкуса на мускус. Много от тях съдържат тонове на подправки като анасон, канела и ванилия.
Уди / Chypre парфюми вкуса на дървесни и земни. Много от тях съдържат аромати като: бергамот, дъбов мъх и пачули.
Изборът на парфюм за всяка жена е важен,тъй като той олицетворява нейната същност.
Аз лично предпочитам леките,свежи и ефирни аромати.Те ме правят уверена и секси.
А вие какви парфюми предпочитате да носите?

You Might Also Like

0 Comments