Помело.Помага ли за загубата на теглото?

март 10, 2017

Здравейте,Прекрасни!
Пролетта е идеалното време за пречистване не само на домовете,но и тялото,а периода преди лятото е най-подходящ да направим детокс режим,ако искаме да бъдем в добра форма за плажа.
Обожавам плодовете,но в този сезон не мога да намеря подходящи,които да ми помогнат да пречистя  тялото си след дългата зима.Затова се опитвам да разнообразявам менюто си,винаги когато мога.
Наскоро ми попадна плода помело и честно казано, доста ми допадна.Не го бях опитвала досега,но за мен е идеален за редуциране на теглото.
Помага ли помелото за отслабване,ще разберем в следващите редове?




Помелото е тропически плод с произход Югоизточна Азия Цветът на кожата му варира от светло зелено до жълто, с дебела сърцевина, която предпазва тялото му. Месото на помело също се различава по цвят, в зависимост от сорта. Цветът им варира от бяло до розово-червено
Когато е зелено и неузряло,помелото е със светлозелена кора,а узрелите са със жълта кора.
Вкуса му ми напомня на смесица между портокал и грейпфрут.
Ползите от редовното приемане на помелото са големи.Една порция от помело плод съдържа около 116 милиграма витамин C, което е около 190% от дневната препоръчителна стойност на неговия  прием.
Витамин С е известен със своите ефекти върху имунната система.
Редовният му прием предотвратява пневмония и белодробни инфекции.
Помелото помага за поддържане на баланса в храносмилателната система. Насърчава здравословно храносмилане и плавно движение на червата в храносмилателния тракт.
Друго предимство от приема на този плод е,че е нискокалоричен,без мазнини и холестерол и факта,че 90% от неговото съдържание е вода.
Освен това,той е добър източник на протеин,фибри и желязо.
Фибрите в помелото са отговорни,за по-дългото усещане на ситост.
Редовната консумация на помело може да отстрани токсините и засили процеса на детоксикация.
Как да избираме и съхраняваме помело?
Помелото се продава както на бройка, така и на килограм. Освен в големите хипермаркети, може да се намери и в малките квартални магазинчета за плодове и зеленчуци, което е доказателство за неговата широка популярност.Когато избираме помело,е добре да знаем,че само плодовете с жълта кора са добре узрели.
Помелото е много издръжлив плод, тъй че ако се случи да се купи недобре узряло, може да се   остави за няколко дена, за да омекне и да се засилят вкусовите му качества. Не е необходимо да се държи в хладилник.





You Might Also Like

0 Comments