Спанак!Как помага при загубата на тегло?

април 09, 2017

Здравейте,Прекрасни!
Знам,че отново изчезнах от блог- пространството за известно време,но наистина бях затрупана от много работа и задачи и някак не успявах да се организирам.
Една много полезна храна,която хората често пренебрегваха доскоро е спанака.
Той е перфектната добавка,ако сте решили да свалите някой и друг килограм.
А в последните години придоби изключително голяма популярност сред хората решили да водят здравословен начин на живот.

 Когато става въпрос за храна и отслабване спанака е истинска хранителна електростанция.


Той е идеален за заместване на високо калорични храни,защото е богат на хранителни вещества и беден на калорий.
Подобно на други тъмни зеленчуци,спанака е отличен източник на бета-каротин,мощен антиоксидант.Както и на фитохимикали,вклюително на лутеин,който помага за предотвратяване на свързани с възрастта дегенерация.
Други важни съставки,които отличават спанака от останалите зеленолистни са:липоева киселина,която помага за регенеиране на антиоксидантни витамини Е и С и играе важна роля за производството на енергия и регулирането на нивата на кръвната захар.
Разпространени са три разновидности на спанака:Савойски,плосък и полу Савой.
Smooth или гладкият вид е най-популярен заради по-лесното и удобно почистване,в сравнение с къдравият-Савой ,който се чисти сравнително по-трудно от мръсотията особено по гънките.
Всички типове спанак лесно се включват в ежедневното хранене,но за да има ефект  от неговата употреба,не трябва да се съчетава със висококалорични храни.
Когато купуваме спанак е добре да избираме,такъв който е с отчетливо тъмно зелени листа,а пожълтените листа са индикация,че спанака не е годен за ядене и е преминал разцвета на силите си.
Една препоръка,която бих искала да дам,е когато се постави неизмит спанак в найлонова торба в хладилника,е че той може да се запази свеж до 3-4 дни.  
Любопитна информация,която исках да споделя с  Вас е че една единствена чаша спанак съдържа едва 7 калориии,1 грам въглехидрати,0гр мазнини,0гр холестерол,0гр настени мазнини,
1гр фибри,58гр фолиева киселина,16мг витамин С,1мг желязо и1г манган
Както и да го приготвите обаче не забравяйте,че се похапва най-вкусно с приятна компания и добри приятели!







You Might Also Like

0 Comments