Какво научих за моите 30г.

ноември 24, 2018

Здравейте,Приятели!
Другата седмица ставам на цели 30г,което си е доста плашещо особено като се има предвид,че все още съм сама,но това е друга тема.
И с наближаването на Рожденият ми ден аз седнах и направих една равносметка за всички онези неща,които животът ме е научил,затова реших днес да ги споделя с вас.

1.Здравето е най-важно от всичко.И ще осъзнаете този факт едва,когато се случи нещо лошо с вас.За съжаление тогава ще разберете,че здравето ви не е просто даденост,а нещо за което трябва да обръщате специално внимание.

2.В подкрепа на горното твърдение ще ви дам още един съвет.Грижете се за себе си.Направете го на всички нива:физически,психически и здравословно,защото ако не  го направете последствията могат да бъдат катастрофални.
3.Вярвайте повече в себе си.Ще разберете,че можете много повече,и че думите на другите в действителност не означават нищо за вас.
4.Приемете се такива,каквито сте.Научете се да се обичате,за да могат и другите да ви обичат.
5.Правете всичко и единствено само за "себе си".Само така ще имате успех и ще се чувствате напълно задоволени,като тук имам предвид всякакви козметични и диетични неща,които предприемате не заради самите вас,а заради някой друг.Повярвайте ми това не е здравословно.
6.Мечтите могат да бъдат осъществени.Да правилно ме разбрахте,но това зависи единствено и само от вас.
7.Понякога действителността може да бъде различна от мечтата,но това не трябва да ви разстройва,а напротив ще станете по-силни и дисциплинирани.
8.В чужбина не всичко е цветя и рози.И каквото и да правите,вие никога няма да се чувствате така както в своята родина.
9.Осъзнах,че обичам страната си повече от всичко и където и да ходя аз винаги ще се връщам в моята родина.
10.Не позволявайте сраха да ръководи действията и живота ви,защото така може да изпуснете невероятни възможности.
11.Не планирайте нищо за дълъг период от време,защото понякога съдбата има други планове за вас.
12.Научете се да приемате помощ от другите.Гордостта е последното нещо,което ще ви помогне в труден момент.
13.Казвайте по-често "Обичам те"на любимите си хора,защото животът е кратък и само за един миг може всичко да се обърка.
14.Не бъдете злобни и не мислете лошо,защото това което  мислите ще ви се върне многократно.
15.Опитайте се да правите добрини.Може да е нещо дребно дори на напълно непознат човек,но повярвайте ми след това ще се чувствате умиротворени и пречистени.
16.Вие имате "глас"който трябва да бъде чут.Отстоявайте го и не позволявайте на другите да ви тъпчат.
17.Не всичко в живота е пари и амбиция.Да знам,че това е клише,но истината е,че има много по-важни неща от тях.
18.Ако по някаква причина си мислете,че сте нещастни,то помислете още веднъж.В този свят точно в този момент някъде там някой губи близък приятел,познат или още по-лошо част от себе си.И колкото и гадно да звучи това е самата истина.Затова,когато почнете да мрънкате,колко сте нещастни помислете още веднъж.
19.Научете се да приемате прошката и да давате втори шанс,особено ако се отнася за много близък приятел.
20,Не живейте живота на другите,а вашият собствен живот,и ако това означава да отстоявате своите решения пред другите направете го.
21.Бъдете отговорни и приемайте последствията такива каквито са.
22.Не правете необмислени постъпки.Помислете много добре какво правите преди да го направите.Така ще избегнете много неприятни моменти в живота си.
23.Бъдете постоянни.Това е един от най-големите ми недостатъци,които се опитвам да елиминирам,защото нетърпението да стават нещата точно в този момент не води до нищо добро.
24.Опитайте се да бъдете по-добрата форма на "самите себе си"Когато знаете какви са вашите отрицателни черти и работите върху тяхното елиминиране ще бъдете една крачка пред конкуренцията.
25Ценете времето си.Това за мен е един от най-важните ресурс даден ни от Бог и интересното е,че всички ние имаме еднакво дадено време 24 часа в денонощието,което как ще бъде изживяно зависи изцяло и единствено от нас.
26.Бъдете любознателни.Това може да го постигнете като започнете да четете нещо, което ви е интересно по няколко минути на ден.
27.Обичайте природата и по-често се обръщайте към нея.Не един път съм казвала,че винаги съм се обръщала към нея когато имам проблем и тя винаги ми е помагала.
28.Поспрете за момент и се насладете на мига,защото той никога няма да се повтори.
29.Бъдете само с хора,с които се чувствате добре,такива каквито сте.
30.Семейството е най-важно от всичко.И тяхната подкрепа е незаменима.

You Might Also Like

0 Comments