Как се пише добре СЕО оптимизирана статия?

март 30, 2018

Здравейте,Прекрасни!
Днес реших да експериментирам и да се отклоня от тематиката,за която пиша основно и да ви представя моята гледна точка за СЕО оптимизацията.

Последните няколко години е пикът на писането на  „блогове” и копирайтърите.
И за да придобият популярност техните статии и да излизат на челните места в google класирането,  голяма част от тях прибягват до така наречените СЕО оптимизирани текстове.
Какво всъщност е СЕО?
Това е съкращение за Search Engine Optimization,което накратко е начин да направите вашите статии по-добри в страниците на търсачките.
В интернет е пълно със всякакви препоръки , статии  и правила за писане на подобно съдържание,като аз ще представя някои стандартни практики,които могат да се използват както от напреднали така и от начинаещи.


Първото и най-основно правило когато става въпрос за писане на такъв тип текстове е  да намерите подходяща ключова дума.
За целта е важно да уточним за какво пишем,дали предлагаме определен вид услуга или продукт или даваме насоки и съвети по една или друга тема,зависи изцяло от нас.
Следващата стъпка е да се проследи в  Google Analytics кои думи хората търсят свързани с темата на вашата статия.Показва се списък с думи и фрази от които може да си изберете такива,върху които да наблегнете.
Второто основно правило върху,което трябва да се фокусирате е”заглавието на вашата статия”
Задължително е то да започва с ключовата дума,която сте избрали.Заглавията на статията трябва да са добре обмислени,да зададат  тона на съдържанието и да накарат читателите да прочетат статията.
Третото основно правило е краткият URL адрес,както и използването на изходящи връзки,за да обясните вашата статия.
URL адресът на вашата статия (наричан още "slug in WordPress" и "Permalink in Blogger") трябва да е кратък и да съдържа фокусираната ключова дума.
Изходящите връзки дават възможност на потребителите да научат по-вече по темата,за която пишете.
 Четвъртото нещо,което е добре да направите е да компенсирате вашите изображения.
Скоростта на сайта е важна част от СЕО и класирането.Търсачката предпочита сайтове с  по-бързо натоварване спрямо тези,които се нуждаят от минути за зареждане.
Изображенията вземат максималното време за зареждане и по този начин намаляването на размера им,ще ви помогне да увеличите скоростта на сайта ви.
Това са основните правила,които трябва да знаете,преди да разпространите вашата статия в социалните мрежи. Когато търсачките засекат по-висока активност, в повечето случаи ще наградят усилията Ви, като това ще доведе до увеличаване на посещаемостта на вашият сайт,каквато е и крайната цел.

Надявам се да съм била полезна!
Благодаря ви,че ме четете!
Целувки!
До скоро!

You Might Also Like

0 Comments