Излекувай живота си.Луиз Хей.Ревю.

април 17, 2020

Здравейте,приятели!
Луиз Хей е автор,който набра голяма популярност през последните няколко години,но никога не е била сред желаните за четене от мен.И след едно събитие,за което не искам да говоря,но промени моя мироглед за живота реших да погледна една,две книги,за да видя дали ще си паснем с нея.

Излекувай живота си


Автор:Луиз Хей
Жанр:Самоусъвършенстване
Издателство:Кибеа
Страници:265
Година на издаване:2008
*Формат:Електронен

Книгата на Луиз Хей Излекувай Живота си бе като глътка свеж въздух сред жанровете за самоусъвършенстване,защото информацията в книгата бе поднесена сравнително сбита и без излишни примери,което се случва в повечето книги от този жанр.
Самият живот на Луиз,който тя споделя в края на книгата е доста трогателен и драматичен и показва как човек променяйки своите убеждения и нагласа може да преобърне живота си и да създаде бъдещето си такова каквото иска да бъде.
Убежденията на Луиз са интересни и те провокират да се научиш да обичаш себе  си и започнеш да вярваш в тях,колкото и трудно да е това.
Според Луиз трябва да спрем ограничаващите вярвания,които още от малки деца са ни втълпявали в главата,защото така ние казваме на Вселената,че това,което мислим за себе си
става истина за нас.

Ние създаваме ситуации и само ние можем да променим случващото се в настоящето.
"Живота е много прост.Онова,което даваме се връща при  нас."
Така ние не осъзнаваме,че над нас нямат власт,нито човек,нито място или предмет,т.к ние сме единствените мислещи със своя ум.Ние сътворяваме преживяванията си,действителността около нас и всички участници в нея и само ние имаме силата да променим тези обстоятелства,както и нашият живот.
"Смятам,че негодуванието,критиката,чувството на вина и страхът пораждат най-много проблем".
Тези наши убеждения притежават повечето проблеми в живота ни.
И ако осъзнаем,че ние носим цялата отговорност за всичко,което става в живота ни,но тогава няма кого другиго да обвиняваме.Каквото и да става около нас,то е отражение на вътрешното ни мислене.
Всичко това,обаче се лекува,като променим нагласите си,нашите убеждения и отношението ни към живота.Важно е да забравим всичко лошо станало там и да простим на всички онези хора,които са ни наранили,за да можем да продължим напред и да създадем чисто ново бъдеще.
Луиз Хей предлага на читателите си наистина интересни упражненя,някои от които ще споделя с вас.
Упражнение:"Аз трябва"
Взема се лист и химикал и пишете на листа най-отгоре "Аз трябва....." и изброявате пет изречения с този израз.
Според Луиз "трябва" е една от най-вредните думи на нашето време и след като се напишат тези изречения,тя моли своите клиенти да я заменят с "Бих могъл".
Така нещата стават много по-различни и в повечето случаи хората осъзнават,че никога не са искали да се занимават с нещата изброени от списъка и само са се опитвали да угодят на другите.
Друго интересно упражнение е "Огледалото"
То е съвсем просто и елементарно"Заставате пред огледалото,гледате се в очите и изречете последователно"Обичам те и те приемам точно такъв какъвто си".
С това упражнение човек наистина се учи да обича себе си такъв какъвто е и да стигне до същината на проблема,който го мъчи.
Ще споделя с вас още едно последно упражнение"Отрицателни послания"
Вземате лист хартия,на който трябва да напишете всички недостатъци,които вашите родители са смятали,че притежавате,всички онези отрицателни послания,които са стигнали до ушите ви.
Докато пишете това,осъзнайте какви усещания през тялото ви.Това,което е написано на този лист хартия са мислите,които трябва да бъдат премахнати,изкоренени и забравени.
Една от основните философии на Луиз Хей,е че можем да променим изцяло живота си,като променим мислите си и се научим да ги контролираме.
"Сега съзнавам,че аз съм създала тази ситуация и желая да се освободя от нагласата в моето съзнание ,което е причината на това положение."
Ние сме нещо по-вече от нашият ум.Той просто е пособие,което може да използваме по какъвто начин пожелаем.Просто по-навик го използваме по определен маниер,а навиците могат да бъдат променени.
Това са малка част от примерите,които Луиз Хей описва в своята книга.
Излекувай живота си е четиво,което ще ти върне любовта към себе си и другите.
От книгата можеш да научиш много неща,които ще ти помогнат да приемеш себе си такъв какъвто си и да промениш своето мислене,осъзнавайки,че няма нищо невъзможно и всичко е в твоите ръце.
Благодаря,че ме четете!
 Ако искате да ме подкрепите може да ме последват в социалните мрежи:
 Facebook:https://www.facebook.com/inspirationbyivablog/
 Instagram:https://www.instagram.com/inspirationbyivablog/
 
d
Важно е да забравим всичко лошо станало там и да прости на всички онези хора,които са ни наранявали,за да можем да продължим напред и да създадем чисто ново бъдеще.
Луиз Хей предлага на читателите си наистина интересни упражнения,някои от които ще споделя с вас.
Упражнение:Аз трябва
Взема се лист и химикал и напишете на листа най-отгоре "Аз трябва....."и  избройте пет изречения с този израз.

You Might Also Like

0 Comments