Лейди Гергана.Цветелина Цветкова.Ревю.

май 06, 2020

Здравейте,Приятели!
Прочетох книжката на Лейди Гергана още преди около два месеца някъде,и ревюто и е готово също много отдавна,просто очаквах подходящ момент,за да кача нейното ревю.И днес в това мрачно и потискащо време си мисля,че е идеалният момент,за да си поговорим точно за тази книга.


Лейди Гергана


Автор;Цветелина Цветкова
Жанр:Хумористичен роман
Издателство:Пощенска кутия за приказки
Страници:147
Година на издаване:2019г
*Формат:Електронен-Свалена от сайта 4ети ме
Историята 

В книгата Лейди Гергана се разказва за Гергана,която е дъщеря на кмета на едно врачанско село.Дните са изпълнени с работа и пиене в местната кръчма,докато един ден,не се появява мистериозен англичанин на име Джордж,който иска да си купи имот в селото.Гергана е единственият жител на селото,който знае малко английски език и започва да помага на Джордж,както в превода така и в домакинството.Двамата изпадат в различни житейски ситуации,които авторката описва с много хумор.
Моето Мнение
Лейди Гергана е кратка,забавна история,разказваща за живота в българското село такъв какъвто си  го спомням още от моето детство.Чете се много бързо  и неусетно.
Книгата е написана изцяло на врачански диалект,което допълнително засилва смешните моменти в нея.
Лейди Гергана е описана като типичното селско българско момиче.Работлива,грижовна,разбира от всичко и не робува на модерните стереотипи за красота,което лично на мен най-много ми хареса.
Тя никога не е предполагал,че ще срещне Джордж и че той ще се влюби в нея такава каквато е със всичките нейни недостатъци и странности.Въпреки всичко това се случва и ни показва още веднъж,че за истинската любов няма граници и езикови бариери.
Имената на останалите герои също са изключително смешни,но въпреки всичкият този хумор,авторката ни показва,как може едно малко общество да бъде сплотено и да си помага в трудните моменти.
Много се радвам,че прочетох тази книжка,която ми върна вярата в човешката доброта и в любовта.
Заслужава ли си да я прочетете?
Да.
Книжката ще ви зареди с много добро настроение,което така ни е нужно в тези трудни времена.
Благодаря,че ме четете!
Ако искате да ме подкрепите може да ме последват в социалните мрежи:
 Facebook:https://www.facebook.com/inspirationbyivablog/
 Instagram:https://www.instagram.com/inspirationbyivablog/
 


You Might Also Like

0 Comments