Истината за ябълковия пектин.Помага ли за сваляне на теглото?

януари 21, 2017

Здравейте,Прекрасни!
Може би съм споменавала ,че напоследък ме е обхванала мания по отслабването и чета доста задълбочено в тази насока.
Тя се е превърнала в нещо като фикс идея,което е добре,защото така оставам мотивирана и не се отклонявам от целта,която съм си поставила.


Наумила съм си,че повече няма да се скатавам и най-накрая ще придобия мечтаната фигура.
За съжаление всичко е много хубаво на думи,но в действителност нещата винаги намират начин да се усложнят,особено при мен.
Сядам да пиша за наскоро нашумялата добавка Ябълков пектин.


Съвсем случайно попаднах на статия,в която се описват невероятните му ефект върху организма,особено ако сме на хранителен режим.
Това разбира се ме заинтригува,защото честно казано не знаех почти нищо за пектина,а още по-малко за неговите чудотворни действия.
Какво представлява пектина?
Ябълковия пектин е комплексен въглехидрат,съдържащ разтворими диетични  фибри,намерени в стените на растителните клетки.Те спомагат за цялостното храносмилане и абсорбират вода и вискозна маса,която преминава през тънките черва неусвоени.Така се създава усещане за ситост и позволява на организма да избягва вредните храни или по-скоро да контролирме техния прием.Пектина улеснява изпразването на стомаха,което означава,че е необходимо по-вече време на храната да напусне стомаха и да влезе в тънките черва.Това действие допълнително допринася за усещането на ситост и удовлетвореност.
Редовното приемане на пектинът спомага за  контролиране на кръвната захар,което от своя страна също оказва влияние върху загубата на тегло.Това става,като се забавя процесът на смилане на храната,през тънките черва и скоростта,с която се абсорбира захарта в кръвния поток.Така от една страна когато кръвната захар пада твърде ниско  ние се чувстваме гладни и се налага да приемаме по-вече калории от необходимото.От друга страна високите нива на кръвната захар,предизвикват образуването на инсулин,който докато се усвои спира процесът на изгаряне на мазнините.
Основни източници съдържащи в себе си високо съдържание на пектин са портокали,грейпфрут,лимони,кайсии,банани,ябълки,малини,къпини.Освен цитрусовите плодове,пектин съдържат също и морковите,боба и сладките  картофи.
Действителния размер на пектина зависи от самите растения.
Пектинът може да се приема и като хранителна добавка;под формата на таблетки или прах.
Предписанията в този случай е да се приема преди хранене,като дневната доза е 500млг.






You Might Also Like

0 Comments