Истината за отслабването с Киноа

ноември 27, 2016

Здравейте,Прекрасни!

В последните години Киноа стана изключително популярна,като суперхрана и успешно средство за сваляне на килограми.Когато разбрах за нея бях страшно развълнувана,защото първо това беше нов продукт,който не бях опитвала досега,и второ с него щях да разнообразя менюто си,когато се опитвах да свалям килограми,а и не само.


Странното за мен беше,че допреди няколко години не бях чувала за тази полезна и чудотворна храна.Предполагам,че и с много от вас е така.
Ето,защо любопитството ми надделя,както винаги и аз започнах да чета и да се ровя,за да разбера,защо се популяризира толкова много и наистина ли оправдава своята репутация.
Малко всеизвестен факт,е че зрънцата на Киноата ,всъщност са част от зеленолистно растение подобно на спанака и цвеклото,а не както болшинството хора си мислят,че е зърнена култура.
Заблудата идва от това,че готовия продукт,който вземаме за консумация е под формата,на малки зърна.
Тези малки на пръв поглед зрънца са с редица полезни и незаменими качества,като съдържанието на протеин,фосфор,калции,калий,магнезии,цинк,различни оксиданти,витамини В и Е,както и всички аминокиселини необходими за човешкия организъм.




Спрягана е в много диетични програми,тъй като фибрите,съдържащи се в зрънцата се справят успешно с мазнините и холестерола и пречат на организма да ги усвоява.За успешното и приложение в диетите спомага и способността и да ни държи сити за дълъг период от време,поради високото съдържание на протеин.
Съществуват няколко вида:бяла Киноа,която в момента е най-разпространена,кралска-по-едра и с червеникав цвят и не на последно място черна-най-подходяща за салати, тъй като остава леко хрупкава.

Прилагам снимка на един от видовете,който според мен е бялата Киноа.Не мога да дам мнение,защото още не съм я пробвала,но наистина нямам търпение.Попаднах на доста интересни рецепти в интернет,така че когато изпробвам някоя от тях ще дам и личното си впечатление.
Какво друго не знаем за Киноата?
Може би факта,че е една от малкото храни без глутен или това,че предпазва опорно двигателния апарат от износването на хрущял.Този невероятен продукт поддържа кожата еластична и забавя процесите на стареене,както и появата на стрии и целулит.
Така,че мили дами и господа похапването на  Киноа може да бъде както сутрин,обед и вечер,така и може да си я похапвате и топла или студена.Имате голям избор.





You Might Also Like

0 Comments